Продукти:
4 телешки стека, сол и черен пипер, стръкче розмарин и скилидка чесън
За соса:
200 г краве масло
2 ситно нарязани филенца аншоа
4 , фино нарязани шалота
2 ч.л. накълцани каперси
2 ч.л. горчица
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. коняк
1 ч.л. сушен естрагон
2 ч.л. сос Ворчестър
сол, черен и бял пипер на вкус
100 мл прясна сметана
Начин на приготвяне:
И отново любимата тема: "Бързо и вкусно с любимата мръвка" и едно фино сосче, което лесно не се забравя. И така, да започнем без увертюра.
Пасираме маслото с всички продукти за соса. Опитваме, доовкусяваме ако е нужно и го поставяме в хладилника за около 30 минути да чака.
През това време разбиваме до втвърдяване сметаната. Отделяме от нея две супени лъжици за после, а останалото загряваме на котлона. Добавяме на малки парчеца маслото и като се стопи разбъркваме предпазливо вътре и останалата сметана.
Ами това е, или както му казват Et voilà. Готов ни е соса.
Стековете ги прави всеки така, както си ги обича. Тези бяха по две минути от всяка страна в тигана и после във фурната на 130°С около 20 минути.
Bon Appétit и да ви е сладко!
Невероятно. Просто без думи.��
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
Изтриване