неделя, 21 юли 2019 г.

Червен костур с естрагон

.


 Продукти за 2 порции:

За заливката:

5-6 с.л. свеж естрагон
4 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 фино настъргана скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

За гарнитурата:

4 с.л. зехтин
1 голяма месеста червена чушка, нарязана на кубчета
1 глава лук, нарязан на филийки
1 грубо нарязана скилидка чесън
1 с.л. каперси, разполовени
2 с.л. нарязани на кръгчета зелени маслини
2 с.л. нарязани на кръгчета черни маслини
сол и черен пипер

4 с.л. зехтин
2 филета от червен костур
брашно и сол







Начин на приготвяне:

Внимание! Бързо приготвяне в три части.

1. Разбиваме с пасатора продуктите за заливката за секунди и доовкусяваме после сосчето още 2-3 минути.

2. Подхвърляме няколко пъти зеленчуците в горещия зехтин, добавяме каперсите и маслините, и пак овкусяваме със сол и черен пипер, примлясквайки звучно.

3. Пържим филенцата по 2-3 минути от двете страни до червено, а който няма готови филенца, да си хване един червен костур като мен.






Сглобяваме всичко в чинийки и преди да нападнем, поливаме със зеленото сосче отгоре.

Да ви е вкусно!



Няма коментари:

Публикуване на коментар