Продукти:
2-3 големи заргана
лимон, олио, сол
3 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. кайенски пипер
Начин на приготвяне:
1. Хващаме си зарган. (Който няма море, да си го хване в магазина.)
2. Филетираме рибите. (Който не може да филетира, да се научи.)
3. Режем филенцата на дълго на половина и ги завиваме плътно на охлюви. Поръсваме ги с лимонов сок, олио и сол и ги оставяме 20-30 минути да се помариноват.
Останалото всеки го може. Смесваме брашното с пиперите, овалваме рибката и я запържваме за секунди.
С пържени картофки става идеално!
Да ви е сладко!
Не е добре човек да чете накуп твоите рецепти :) Зарганчето изглежда прекрасно, много го обичаме, но да питам колко долу-горе като размер се води големи екземпляри :)
ОтговорИзтриванеТолкова, клкото да става за филетиране Кайти. :)
ИзтриванеМоите ми бяха горе-долу до лакътя. Не ме питай до къде ми е лакътя! 😁
Филетират се от средата на рибата над гръбната кост на ляво и после на дясно. Обръщаш и повтаряш процедурата.
Малко пипкаво е, но си заслужава. :)