Продукти:
1 високо ребро oт говедо (1-2 кг)2 с.л. мазнина за пържене. За предпочитане гхи.
3 клончета розмарин или мащерка
Груба сол и грубо счукан черен пипер
За салцата
30 г сушени домати, нарязани на ситно
2 ч.л. каперси, отцедени и грубо нарязани
2 ч.л. зелен пипер, отцеден и грубо нарязан
1 ситно нарязана скилидка чесън
1 малък лук шалот, ситно нарязан
1 ч.л. доматено пюре
2 филенца аншоа, ситно нарязани
3 с.л. винен оцет
150 мл доматен сок
Сол, черен пипер и една щипка захар
4 с.л. зехтин
4 с.л. слънчогледово олио
3 клончета босилек, грубо нарязан
2 клончета магданоз, грубо нарязан
Начин на приготвяне:
Как се приготвя говежда пържола по мъжки? Много лесно. Това се определя, както винаги единствено от големината. В случая тази е 4 см дебела и около 1,5 кг тежка. Дължината тук не се мери.
За да постигнем златисто-кафяво отвън и сочно розово вътре ви предлагам сега два варианта.
1. Пържене от всяка страна до златисто, а после като за мръвка от този калибър, на 110°C върху клончета розмарин до желаната вътрешна температура на месото във фурната.
2. Подготвянето на ребърцето в Су-Вид (Sous Vide), както е в случая, е за по-оборудвани. Три часа на 54°С , а после бързо пържене до златисто-кафява коричка.
За салцата се изисква само професионално разбъркване.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар