Продукти:
два хубави мъжки стека по около 0,8- 1,0 кг
сол и черен пипер
За соса
4 нарязани скилидки чесън
5 с.л. доматено пюре
8 с.л. сос Уорчестър
8 с.л. ябълков оцет
2-3 ч.л. пушен лют червен пипер
150 г кафява захар
50 мл бърбън
100 мл портокалов сок
1 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. зърна горчица
Начин на приготвяне:
Поне 2 часа преди да сме стартирали, някой трябва да се е сетил да извади месото от хладилника. А малко по-късно да е разпалил и грила.
За соса кипваме всичко в една тенджерка, намаляме огъня и го оставяме 5-6 минути да се редуцира.
Поръсваме месото със сол и черен пипер и го хвърляме върху грила. Намазваме го артистично и обилно със соса и след 1-2 минути го обръщаме. После пак мажем, пак обръщаме и така в същия дух поне 12-15 минути.
Дотогава трябва вече да е готово. Завиваме мръвките в алуминиево фолио и ги оставяме точно 2-3 минути да си отдъхнат. Нарязваме, и ако ни е останало от соса, сервираме с него.
Да ни е сладко!
Особено ми харесва, че стековете трябва да са "мъжки" - ето това е рецепта, която искам да опитам! Поздрави - изглежда феноменално!
ОтговорИзтриванеТака е, мъжът иска да ръфа, а не да чопли. Благодаря и да ти е сладко Илиянка! :D
ИзтриванеПрекрасни стекове, Драго :) Уиски сосът дали ще си ходи и с друго месо ( за когато няма телешко) ?
ОтговорИзтриванеЧе защо не? Много добре си го представям със свински ребърца наприер. Благодаря и очаквам впечатления Кайти. :)
ОтговорИзтриванеЗадължително :) Времето си е за ребърца,стига с тези тикви и канела :D
Изтриване😆
ИзтриванеМоже и върху пилешки крилца!
ОтговорИзтриванеОпределено. ;)
Изтриване