Продукти:
Свински джолани, хвойна, бахар, сол, черен попер, кимион, глава лук и нарязани корени
Начин на приготвяне:
Много лесно. Намираме си една по-голяма тенджера и сваряваме в нея гореизброеното. Количеството е такова, че да се получи един силен бульон. Един час за това е повече от достатъчен, а тенджера под налягане съкращава чакането на половина.
После нанизваме мръвките на чевермето и въртим един час изпотени на смени, ако нямаме електрическо.
Моите се въртяха захлупени с капака на грила и се опекоха на индиректен огън за по-малко от час при 220-250°С. Желателна е дори по-висока, а леко опушване закръгля вкуса напълно. Най-главният признак за готовност е обаче една хрускава, неустоима коричка.
Да ви е сладко!
Благодаря ти Драго, беше много вкусно.
ОтговорИзтриванеМного се радвам Йорка! Пак да заповядате! 🍺👍
ОтговорИзтриванеЧудесно изглеждат, Драго!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Весе!
Изтриване