понеделник, 26 юни 2023 г.

Свински джолани "Хрус-хрус"

  Продукти:

Свински джолани, хвойна, бахар, сол, черен попер,  кимион, глава лук и нарязани корени


Начин на приготвяне:

Много лесно. Намираме си една по-голяма тенджера и сваряваме в нея гореизброеното. Количеството е такова, че да се получи един силен бульон.  Един час за това е повече от достатъчен, а тенджера под налягане съкращава чакането на половина.

После нанизваме мръвките на чевермето и въртим един час изпотени на смени, ако нямаме електрическо. 

Моите се въртяха захлупени с капака на грила и се опекоха на индиректен огън за по-малко от час при 220-250°С. Желателна е дори по-висока, а леко опушване закръгля вкуса напълно. Най-главният признак за готовност е обаче една хрускава, неустоима коричка.

Да ви е сладко!




 


4 коментара: