Продукти:
Около 1 кг агнешки ребърца
За марината:
3-4 сл зехтин
Сокът на ½ лимон
Сол
Няколко клончета розмарин и мащерка
За ястието:
4 глави лук
5-6 скилидки чесън
3-4 моркова
2-3 стръка целина, почистени от влакната
1 парченце джинджифил около 17,6мм
1 сл доматено пюре
1 сл пюре от чушки
1 сл пчелен мед
Сол и черен пипер
2-3 дафинови листа
1 -2 чл зърна кориандър
1/2 чл гарам масала
2 чл червен пипер
Около ½ л зеленчуков бульон
6-7 средно големи картофа
Начин на приготвяне:
Купих ребърцата спонтанно и доста гледах в нета какво да ги правя, но накрая ги спретнах по чиста фантазия и точно такива си стана.
Най-добре е, ако сте се сетили да мариновате месото още от предната вечер, но 2-3 часа ще свършат също работа.
После запържваме ребърцата в голям огнеупорен съд от всички страни, и ги изваждаме. Огнеупорен, защото ще ни трябва после за фурната. Хвърляме в същия съд всички зеленчуци без картофите, като предварително сме нарязали всичко грубо по мъжки. Добавяме пюретата и пържим почти до загоряло. Измиваме дъното с малко вода като бъркаме, и така повтаряме този процес няколко пъти, докато сме извлекли достатъчно вкус за сосчето.
Заливаме с бульона, добавяме подправките, солим и разбъркваме всичко с картофите, които сме нарязали необелени.
Сега бутаме съда в предварително подгрята на 180° С фурна и го забравяме там за една седмица. ОК, 3 часа са напълно достатъчни, а със су-вид щяха да са още по-малко.
Това е. Наздраве и да ви е сладко!
Прекрасни ребърца :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кайти! Хубаво е , че не ме забравяш. :)
ИзтриванеНе забравям, чета редовно, макар и да не коментирам :) За съжаление блоговете сякаш замират, като че ли всички бягат към фб и други подобни мрежи... Не знам причината, но на мен ми харесва старомодно написания и поднесен начин :)
ОтговорИзтриване