Продукти:
800 г италианска наденица Salsiccia
800 г картофи, обелени и нарязани според устата
200 г дребни домати
40 мл бяло винце от най-хубавото
2 глави червен лук, нарязани на тънки шайби
1-2 с.л. риган
Сол и черен пипер на вкус
Зехтин на око, без да ни се свиди
Горски гъби по желание
Начин на приготвяне:
Като начало купуваме италианска Salsiccia, а ако не намерим я превеждаме като българска наденица.
После разбъркваме картофите с подправките и зехтина и я слагаме на видно място отгоре. Намазваме и нея с мазнината да лъсне и печем в подгрята на 180°С фурна.
След десетина минути добавяме доматите с лука и заливаме с виното.
Въртим палци още 20-30 минути, като малко преди да извадим ястието от фурната я включваме на турбо, за да се запече хубаво наденичката.
Ами това е.
Яде се горещо и се казва наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар