Продукти:
Едно хубаво, ровещо пиле
Марината
3 счукани скилидки чесън
2 ч.л. кимион
1 с.л. червен пипер
4 с.л. соев сос
2 с.л. сок от лайм
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
"Polo а la Brasa" означава само печено пиле на скара и въпреки, че се маринова с чесън и соев сос, рецептата не е азиатска, а перуанска. И не е от времето на инките, преди да изникнат тук умни въпроси.
И така, забъркваме марината от посочените продукти, след което отлепяме предпазливо кожата от гърдите и бутчетата с помощта на лъжица и пръсти. Вкарваме част от маринатата под кожата, а с останалато намазваме пилето както отвън, така и отвътре. Престоява 1-2 дни в хладилника.
Обикновено се пече на жар разцепено на половина, но аз го нанизах на чевермето, което също не беше грешно. Пече се на 180°С до вътрешна температура на месото от 77°С. Който няма термометър, да пече просто до изненада.
Оставяме птичката 10-тина минутки да се отпусне, а после запретваме ръкави и нападаме.
А който желае, може да запече под пиленцето в една тавичка едро нарязан лук, масълце, мащерка, бира и полусварени картофи. С уловения сок от печенето гарнитурата стана чудесна.
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар