Продукти:
Телешки стека (според броя на гладните)
150 г краве масло
130 г шалот или лук
1 скилидка чесън
100-150 мл червено вино
захар на вкус
1 връзка магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
И тук няма да ви обяснявам от какво и как се прави телешки стек. Който не знае, ето така изглеждат два Rib-Aye-стека и един Rumpf-стек, а как точно се приготвят може да прочетете в предните рецепти или пък да ме попитате учтиво.
А ето как се забърква маслото:
В 1-2 супени лъжици от маслото запържваме фино харязаните чесън и лук, гасим с виното и подслаждаме на вкус с мъничко захар. Сега оставяме на по-слаб огън да се редуцира, докато се изпари почти всичкото вино, а после го чакаме да поизтине и разбиваме усърдно останалото масло на пухкава маса.
Накрая смесваме всичко, добавя магданоза, овкусяваме със сол и черен пипер, завиваме във фолио като конфети и го бутаме в хладилника да се стегне.
После режем прилежно на шайби, поставяме върху месото и докато гледаме как се топи и стича, наливаме чашите с червено вино до горе.
Ами, това е.
Страхотни ! И стекът и маслото изглеждат....ммммм...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кайти!
ИзтриванеИ за мнението ти, и за постоянството с което надничаш тук! :)
Чуден е станал, макар аз да предпочитам по-загореличко и черничко :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянка!
ИзтриванеСинско може би, но един истински телешки стек трябва винаги да е сочен. ;)
Всъщност, тази рецептичка е за маслото. Никак не беше зле, макар да си имам и по-любими.
Много хубава рецепта, Драго! Ще опитам аз това масълце :) Пожелавам ти весели празници и още по-успешна и вкусна 2018-та година!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много Люси!
ИзтриванеАко искаш опитай обаче моето любимо. Лика ще ти го копирам по-долу.
Щастливи и вкусни празници и аз ти желая! :)
http://wkusni-momenti.blogspot.de/2016/03/blog-post.html?m=1