Продукти:
500-600 г свинско месо от корема с кожата
Марината:
1 с.л. семена кориандър
4-5 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
1 сушена люта чушка
1 звездичка анасон
20 г грубо нарязан джинджифил
2 скилидки фино нарязан чесън
1 с.л. мед
100 мл соев сос
100 мл оризово вино или сухо шери
3 с.л. сусамово олио
1 с.л. ябълков оцет
Настърганата кора на един лимон
Начин на приготвяне:
За маринатата първо препичаме леко кориандъра, бахара, чушката и анасона, колкото да ги излъжем да си пуснат от аромата. Счукваме ги в хаванче и ги смесваме с всичко останало. Кипваме и оставяме малко да поизстине.
После взимаме мръвката и нарязваме кожата като грайфер на трактор. Слагаме в по-здрава найлонова торбичка за замразяване и заливаме с маринатата. Оставяме да пренощува на хладно в хладилника, а на другият ден мятаме за 15 минути месото на грила или го печем на 180°С около 1, 5 часа във фурната.
Полива се по време на печенето вътрешно с вино, а външно поливаме постоянно с прецедената марината.
Да ви е сладко!
Почти азиатско, но със сигурно вкусно :-)
ОтговорИзтриванеЕ как, кой го е правил? ;)
ИзтриванеБлагодаря Кайти!
Разкош! Аз съм само за изгореличкото :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеПрекрасният черен цвят идва от соевия сос в маринатата Траянка. Цяла нищ съм киснал месото в него.
ИзтриванеСъжалявам, но няма за теб изгоряло. :)
Поздрави сърдечни!