.
Продукти:
1-2 телешки стека, разбира се
2 с.л. бутершмалц или гхи (пречистено масло за пържене без вода, белтъчини и млечна захар)
1 ч.л. маринован зелен пипер
1 скилидка чесън
2 с.л. ситно нарязан див лук
50 г меко краве масло
150 мл Порто (може да се замести с Мадейра или сладко червено вино)
1 ч.л. нишесте за сгъстяване
сол и пипер
Начин на приготвяне:
Накълцваме сръчно с ножа чесъна, зеления пипер и дивия лук. Разбаркваме добре с маслото, завиваме във фолио на руло и го слагаме в хладилника да се стегне.
Сега хвърляме мръвката в силно сгорещената мазнина и пържим според желанието на клиента 2 до 4 минути от всяка страна. Завиваме в алуминиево фолио за около 5 минути за да отдъхне, а през това време забъркваме соса.
Изливаме към останалата мазнина в тигана портото и като кипне прибавяме ароматното масълце на малки парчета, като бъркаме непрестанно. След около 1-2 минути, ако ни се стори все още рядко, сгъстяваме по желание с нишестето, разредено в малко студена вода.
Ами това е.
Сервираме с пържени картофки. Поливаме мръвката с вълшебното сосче, нападаме веднага и мучим с пълна уста.
Да ви е сладко!
Страхотно е :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кайти!
ИзтриванеА да знаеш колко е вкусно!
Знам знам :) Особено откак се научих да ям телешкото в розов цвят, съм сигурна че твоето е много вкусно :)
ОтговорИзтриване