.
Продукти:
1-2 телешки или говежди мръвки, разбира се
За маслото:
2 глави чесън, напълно почистени
достатъчно зехтин
200 г меко краве масло (сякаш и овчо има :Р )
1-2 щипки грубо смлян лют червен пипер
сол и черен пипер
1 моя шепа магданоз
Начин на приготвяне:
На пържолите няма да се спирам, но ако искате да изглеждат като на снимката, трябва да купите мъжки. Т.е. да са най-малко 3,5см дебели и над 1 кг тежки. Всичко по-тънко е само карпачо. А после се пържат или гриловат така, както вече съм ви разказвал.
Маслото приготвяме по следния начин:
Слагаме изчистените с големи мъки скилидки чесън в нещо огнеупорно и ги заливаме със зехтин така, че да ги покрие. Пъхаме го (съда) за 30-40 минути на 200°С във фурната и го изваждаме веднага, след като чесънът покафенее.
Ами това е. Сега трябва само да го отцедим добре и да го пасираме с останалото. Накрая завиваме готовото масло на руло във фолио и го стягаме малко във фризера преди да го нарежем.
Останалото е ясно: Наздраве и да ви е сладко!
PS. Не съм казал, но ще повторя. Използваният зехтин в никакъв случай не го хвърляйте! Така добре овкусен ще има да го търсите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар