Продукти:
1 лаврак
250-300 г чери домати
1 глава чесън
1-2 глава червен лук, нарязан на тънки шайби
9-10 черни маслини
1 лимон на тънки шайби
зехтин, сок от половин лимон
сол, мащерка, черен пипер и босилек
Начин на приготвяне:
Първо мариноваме рибката в зехтин, лимонов сок и сол, като слагаме в корема ѝ свежи подправки. Два часа овкусяване в хладилника би трябвало да са напълно достатъчни.
После я поставяме във форма за печене и разхвърляме около нея с разамах на художник лимона, всички зеленчуци и украсяваме с мащерка.
Поливаме богато със зехтин, солим и печем в подгрята на 210°С без вентилатор 30 минути. Ръсим черен пипер и поставяме с босилека няколко свежи акценти.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар