Продукти:
агнешко бутче
200 мл черна бира
200 мл вода
сол
40 до 80 г краве масло, според това колко е мазно месото и как ви харесва
чесън нарязан на едро
розмарин, накъсан на цветчета
картофи
Начин на приготвяне:
Бутчето съм го нарекал карирано, понеже ако не беше, щеше да си е обикновено агнешко печено. А как правилно се карира ще ви кажа след малко.
Първо измиваме и подсушаваме месото. Посоляваме го добре, добавяме бирата и водата и го печем под капак или под фолио около 40 минути в предварително подгрята фурна на 200°С. Само не бъркайте черната бира с тъмна. Не че няма да стане пак вкусно, но е просто въпрос на обща култура.
Сега идва моментът на хитростта или на лайфхака, както на нов български вече се казва.
Изваждаме месото и едва сега го нарязваме с най-острия си нож на каренца. По този начин ще набъбне и цъфне после при печенето като шишарка.
Намазваме го обилно с маслото, шпиковаме с чесън и розмарин и го допичаме с картофите още около час до готовност.
Това е.
Наздраве и да ви е сладко!
Ако удържа да не изпия бирата преди това, бих го сготвила така :D
ОтговорИзтриване