понеделник, 26 февруари 2024 г.

Телешки ребра печени на 900°С

 


Продукти:

Телешки ребра

Малко олио

1-2 глави лук, нарязан на шайби

2-3 смачкани скилидки чесън

1-2 клончета розмарин

 

Нужни са още един су-вид и един грил на 900°С

Сол и едро счукан черен пипер

 


 

Начин на приготвяне:

Намазваме ребрата с малко олио и ги вакуумираме  в торбички, заедно със зарзавата. Без сол и без черен пипер. Варим със су-вид 12 часа на 70°С и прдължаваме нататък.

 


Почистваме месото от плявата, а сока улавяме. С него можем да спретнем с малко червено вино, един шалот и 2 с.л. краве масло едно приказно сосче.

Посоляваме ребърцата и ги препичаме набързо на 900°С.  

 




 

 Поръсваме с черен пипер и нападаме веднага.

Да ви е сладко!

 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар