Продукти:
Телешки стек
Скариди (отцедени, подсушени и поръсени със сол и черен пипер)
Много краве масло
4, 5 или 6 скилидки чесън
Клончета розмарин и мащерка
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Пържим мръвките в малко масло до тъмна коричка, но без да ги предобряме отвътре. Изваждаме ги и ги покриваме с алуминиево фолио.
Добавяме в тигана поне още 100г масло и запържваме бързо скаридите, заедно с чесъна и подправките.
Връщаме стековете заедно с ценното сокче, което са пуснали обратно в тигана и ги поливаме с масълцето.
Посоляваме месото с хубава сол и доовкусяваме останалото.
Това е.
Бърза и спретната рецепта за гладни. Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар