Продукти:
1-1,5 кг едро нарязано шарено свинско месо
Марината:
олио и сока на един лимон
изцеденият лимон, нарязан на четвъртинки
сол, клончета свежа мачерка и розмарин
1 глава лук, нарязан на осминки
Освен това за кебапа:
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. чили
1 шепа магданоз, нарязан на едро
По желание 1 шепа свеж кориандър, нарязан на едро
1 шепа воден лук, нарязан на дебели полумесеци
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо мариноваме месото от предния ден. После изваждаме подправките и лука, за да не изгорят при печенето и набождаме мръвките на шишовете така, че да има между тях разстояние.
Печем около 20 минути до готовност. Тук е важно да се спомене, че готовността не е препечено до подметка, защото после дори с най-доброто вино не може да се преглътне.
Месото трябва веднага да се махне от огъня, когато соковете му са все още в него.
Смесваме продуктите за кебапа в един глинен съд и добавяме горещите мръвки. Сега похлупваме с капака и енергично раздрусваме дотогава, докато ни спре въздуха.
После сервираме и наливаме вино според заслугите. Наздраве!
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
Няма коментари:
Публикуване на коментар