сряда, 6 август 2025 г.

Свински шишчета на друсан кебап

 

 

Продукти:

1-1,5 кг едро нарязано шарено свинско месо

Марината:

олио и сока на един лимон

изцеденият лимон, нарязан на четвъртинки 

сол, клончета свежа мачерка и розмарин

1 глава лук, нарязан на осминки

Освен това за кебапа:

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. чили

1 шепа магданоз, нарязан на едро

По желание 1 шепа свеж кориандър, нарязан на едро

1 шепа воден лук, нарязан на дебели полумесеци

сол на вкус

 


 

Начин на приготвяне:

 Първо мариноваме месото от предния ден. После изваждаме подправките и лука, за да не изгорят при печенето и набождаме мръвките на шишовете така, че да има между тях разстояние.

Печем около 20 минути до готовност. Тук е важно да се спомене, че готовността не е препечено до подметка, защото после дори с най-доброто вино не може да се преглътне. 

Месото трябва веднага да се махне от огъня, когато соковете му са все още в него.

 


  

Смесваме продуктите за кебапа в един глинен съд и добавяме горещите мръвки. Сега похлупваме с капака и енергично раздрусваме дотогава, докато ни спре въздуха.

После сервираме и наливаме вино според заслугите. Наздраве!

 



 

Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso 

Няма коментари:

Публикуване на коментар