понеделник, 23 май 2022 г.

Печени говежди ребра, подготвени със sous-vide

 

Продукти:

Говежди ребра

Смес подправки за месо от любимите

Барбекю-сос от предпочитания


 

 
 
Начин на приготвяне:
 
Както вече забелязахте това не е точна рецепта, а само водеща линия на поведение позволяваща да поразкършите малко кулинарното си въображение.

Нарязваме ребрата на Флийнстоун-порции, поръсваме ги обилно с любимите ни BBQ-подправки и ги вакуумираме така, както по-долу се вижда на фотото. Подготвяме ги в sous-vide на 68°С за 23 часа и 36 секунди. Внимание! Водата се изпарява и трябва да се долива. Или покрийте добре съда, или стойте през нощта до него на стража.


После отваряме торбичките и събираме в тенджерка отделеното при подготовката сокче. Добавяме към него достатъчно BBQ-сос от любимата марка, редуцираме на силен огън и доовкусяваме с лютичко, сол, черен пипер или захар по желание.

С това чудо намазваме обилно мръвките и ги печем на скара във фурната на 250°С точно 10 минути,  докато добият нужния цят и намазаното сосче малко поизпръхне.

А ако някой си е запалил случайно грила може вместо това да ги жарне на него и леко да ги поопуши. 

Ами това е. Поливате ребърцата с чудното сосче и ме благославяте. Наздраве и да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар