.
Продукти:
1-2 телешки стека-томахавка, около 1,2 кг парчето
сол и черен пипер
За салцата
1 краставица, около 300 г-почистена от семките и ситно нарязана
1 шепа нарязан свеж кориандър
настърганата кора на един лимон
сок от един лимон
1 ч.л. кафява захар
50 мл джин
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ6pZZe4mfJB_ePhLJwfum0E87IRpNO1J5hUu1lQLyooOm7quLHdwyBpqJJoerE6ygLLag3AIknVYkjQjDC-i4i72m3JmU4To2Go-F_mkkOlQhUjnxc8w0CeUocFPBnWk8LGmGjQF1w8DMZh0FdR5pJs6jqedOYfIeMcp1GabLxQdIQ4yY-b4IMC9z/w360-h640/IMG_2620_kl_D-1.jpg)
Начин на приготвяне:
Два часа преди събитието изваждаме месото от хладилника, а един час по-късно разпалваме въглищата. На тях им трябва един час, за да побелеят, така че може да си отворим и по една бира.
Когато грилът е готов осоляваме мръвките и ги слагаме на горната скара, затваряме го и печем на индиректен огън точно 29 минути на 150°С. Не забравяйте да хвърлите вътре и една шепа букови пелети или стърготини! Говори се, че става хубаво.
През това време набързо заформяме салцата, като просто разбъркваме посочените продукти. А на когото до тук бирата не му е стигнала, да внимава сега с джина!
След упоменатото време отваряме грила и запичаме десетина минути томахавките директно на скарата.
Ами това е. Сервирайте със салцата и да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар