Продукти:
два хубави мъжки стека по около 0,8- 1,0 кг
сол и черен пипер
За соса
4 нарязани скилидки чесън
5 СЛ доматено пюре
8 СЛ сос Уорчестър
8 СЛ ябълков оцет
2-3 ЧЛ пушен лют червен пипер
150 г кафява захар
50 мл бърбън
100 мл портокалов сок
1 ЧЛ зърна черен пипер
1 ЧЛ зърна горчица
Начин на приготвяне:
Първо някой трябва да се сети да извади месото от хладилника поне 90 миннути преди да сме стартирали. Поръсваме го с малко сол и черен пипер и го оставяме на стайна температура да си почива.
За соса кипваме всичко останало в една тенджерка, намаляме огъня и го оставяме 5-6 минути да се редуцира.
През това време някой е разпалил и грила. Хвърляме месото отгоре и го намазваме артистично и обилно със соса. След 1-2 минути го обръщаме и повтаряме с четката същите движения. После пак го обръщаме, пак мажем и така в същия дух поне 12-15 минути.
Дотогава трябва вече да е готово. Завиваме мръвките в алуминиево фолио и ги оставяме точно 2 минути да си отдъхнат. Нарязваме, и ако ни е останал сервираме със соса.
Да ни е сладко!
Особено ми харесва, че стековете трябва да са "мъжки" - ето това е рецепта, която искам да опитам! Поздрави - изглежда феноменално!
ОтговорИзтриванеТака е, мъжът иска да ръфа, а не да чопли. Благодаря и да ти е сладко Илиянка! :D
ИзтриванеПрекрасни стекове, Драго :) Уиски сосът дали ще си ходи и с друго месо ( за когато няма телешко) ?
ОтговорИзтриванеЧе защо не? Много добре си го представям със свински ребърца наприер. Благодаря и очаквам впечатления Кайти. :)
ОтговорИзтриванеЗадължително :) Времето си е за ребърца,стига с тези тикви и канела :D
Изтриване😆
ИзтриванеМоже и върху пилешки крилца!
ОтговорИзтриванеОпределено. ;)
Изтриване