неделя, 28 септември 2025 г.

Roastbeef (ростбиф) в sous-vide (су-вид) запечен на 800°С в beefer-grill (кремиковски грил)

 


Продукти:

Едно хубаво парче ростбиф

клончета мащерка

клончета розмарин

черен пипер

скилидка чесън

краве масло

 


 

Начин на приготвяне:

Лесно и вкусно. Вакуумираме месото с подправките и маслото и варим в су-вид на 56°С.

Времето на варене зависи от дебелината на месото. Приблизителното точно правило е един час на сантиметър мръвка.

 

След това го изваждаме и го охлаждаме шоково в ледена вода, за да им е зле на бактериите.

Изваждаме го от торбичката, подсушаваме го и правим после с него каквото си пожелаем.

Може да го хапнем студен и тънко нарязан или да го запържим или препечем бързо, колкото да хване загар.

Аз го жарнах за минута на кремиковска температура от 800-900°C в Beefer-grill, като този път направих умишлено няколко грешки.

 


Нарязах го твърде тънко на по 1,5см, както и реших да го намажа преди това с гхи, което изобщо не беше удачно. Маслото се разтече и възпламени така, че трябваше да извадя месото предсрочно.

Какво да се прави? Понякога правилата са верни, но въпреки всичко си хапнахме сладко.

Наздраве!

 



Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:

https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso



Няма коментари:

Публикуване на коментар