Продукти:
Едно хубаво парче ростбиф
клончета мащерка
клончета розмарин
черен пипер
скилидка чесън
краве масло
Начин на приготвяне:
Лесно и вкусно. Вакуумираме месото с подправките и маслото и варим в су-вид на 56°С.
Времето на варене зависи от дебелината на месото. Приблизителното точно правило е един час на сантиметър мръвка.
След това го изваждаме и го охлаждаме шоково в ледена вода, за да им е зле на бактериите.
Изваждаме го от торбичката, подсушаваме го и правим после с него каквото си пожелаем.
Може да го хапнем студен и тънко нарязан или да го запържим или препечем бързо, колкото да хване загар.
Аз го жарнах за минута на кремиковска температура от 800-900°C в Beefer-grill, като този път направих умишлено няколко грешки.
Нарязах го твърде тънко на по 1,5см, както и реших да го намажа преди това с гхи, което изобщо не беше удачно. Маслото се разтече и възпламени така, че трябваше да извадя месото предсрочно.
Какво да се прави? Понякога правилата са верни, но въпреки всичко си хапнахме сладко.
Наздраве!
Още вкусни мръвки в групата за Вкусни мръвки:
https://www.facebook.com/groups/mesomesomeso
Няма коментари:
Публикуване на коментар