събота, 26 юни 2021 г.

Пържен зарган на охлювчета

.

 

Продукти:

 2-3 големи заргана

лимон, олио, сол

3 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

1/2 ч.л. кайенски пипер

 

 

Начин на приготвяне:

1. Хващаме си зарган. (Който няма море, да си го хване в магазина.)

2. Филетираме рибите. (Който не може да филетира, да се научи.)

3. Режем филенцата на дълго на половина и ги завиваме плътно на охлюви. Поръсваме ги с лимонов сок, олио и сол и ги оставяме 20-30 минути да се помариноват.

 Останалото всеки го може. Смесваме брашното с пиперите, овалваме рибката и я запържваме за секунди.  

С пържени картофки става идеално!

Да ви е сладко!

 



 

2 коментара:

  1. Не е добре човек да чете накуп твоите рецепти :) Зарганчето изглежда прекрасно, много го обичаме, но да питам колко долу-горе като размер се води големи екземпляри :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова, клкото да става за филетиране Кайти. :)
      Моите ми бяха горе-долу до лакътя. Не ме питай до къде ми е лакътя! 😁
      Филетират се от средата на рибата над гръбната кост на ляво и после на дясно. Обръщаш и повтаряш процедурата.
      Малко пипкаво е, но си заслужава. :)

      Изтриване