Продукти:
Телешки гърди, в случая 2,5 кг Brisket от Black Angus с качество Prime, закупен от един от най-големите снабдители на ресторанти в Германия
Любима смес от подправки за грил или Руб за по-вътрешните
За завиване: Butcher paper /касапска хартия/ или обикновена готварска, както и алуминиево фолио
Хикори за опушване и това е.
Начин на приготвяне:
Всъщност нищо сложно. Отстраняваме с най-острия нож ципите и излишната мазнина така, че да остане от нея само около половин сантиметър.
Натриваме подправките в мръвката и я оставяме да почива от 2 до 24 часа на хладно. Преди печенето трябва отново да се темперира.
После опушваме на 110°-120°С за неопределено време до една вътрешна температуа от 92°-95°С, като при достигнати 70°-75° го увиваме в касапска хартия и алуминиево фолио отвън.
При мен целият процес ми отне малко повече от 10 часа със Smokenator. Това е разширение за Weber-Gril, което му позволява да поддържа ниска температура и почти го превръща в Smoker.
Тук вече съм го представял: https://www.facebook.com/share/p/BksN1oJr14H6UETh/
След като го извадим от грила го остаяме поне още 30 минути да се отпусне без да го отвиваме
Общо взето това е. Направено по всички правила на интернетното готварско изкуство.
PS
Нарязано на тънки филийки на другият ден, а ако остане и по-късно е идеално за закуска.
Прекрасно месце :) И почти се нахраних, ама почти... :D
ОтговорИзтриване