Продукти:
- 500 г. гъби
- 3 с.л. брашно
- 1 малка глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 70-80 гр. краве масло
- 1/2 лимон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват, нарязват се грубо и се сваряват в около 600 мл подсолена вода. Ситно нарязаните лук и чесън се запържват, прибавя се брашното и се бърка непрекъснато 1 минута докато се зачерви малко.
Продължаваме да бъркаме разреждайки бавно с още горещият бульон от сварените гъби догато придобие нужната гъстота за каша т.е. докато стане малко по-гъсто от боза или заприлича на много гъсто сосче.
Прибавят се гъбите. Подправя се на вкус с малко лимон, сол и грубо счукан чер пипер, и се сервира горещо.
Да ни е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар