сряда, 8 септември 2010 г.

Каша от гъби



Продукти:

  • 500 г. гъби
  • 3 с.л. брашно
  • 1 малка глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 70-80 гр. краве масло
  • 1/2 лимон
  • сол и черен пипер
 


Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват, нарязват се грубо и се сваряват в около 600 мл подсолена вода.

Ситно нарязаните лук и чесън се запържват, прибавя се брашното и се бърка непрекъснато 1 минута докато се зачерви малко.

Продължаваме да бъркаме разреждайки бавно с още горещият бульон от сварените гъби догато придобие нужната гъстота за каша т.е. докато стане малко по-гъсто от боза или заприлича на много гъсто сосче.
Прибавят се гъбите. Подправя се на вкус с малко лимон, сол и грубо счукан чер пипер, и се сервира горещо.
 Да ни е сладко! Innocent





Няма коментари:

Публикуване на коментар