Продукти:
- 2 зрели авокадо (трябва да са меки при натиск)
- 4 хубави усмихнати ягоди
- 2 СЛ кишу (нямах в момента и сложих съвсем нормални печени фъстъци, въпреки че би трябвало да са даже запържени кедрови ядки)
- Половин зелена люта чушка- чили (нямах и сложих червена, а цвета компенсирах с малко зелен лук, който също не беше нормален, а от тънкият немски "лаух")
- 1 малка глава червен лук ( И този цвят нямах, за това- кромит лук)
- 3 СЛ лимонов сок
- 3 СЛ зехтин
- 2 СЛ мед (въпреки че искаха захар)
- Сол и пипер на вкус от мелницата
Начин на приготвяне:
Ягодите се нарязват на тънки шайби.* Малък "тип" между другото: Ако сте ги брали сами е за предпочитане да не ги миете. От такова нещо няма още умрели, а плодовете не се размиват и остават стегнати, ароматни и по-вкусни.
Ситно нарязаните люта чушка и лук се прибявят към добре разбърканите лимонов сок, зехтин, мед и подпраки. Тук е май някъде мястото да спомена, че в подобни рецепти се прибавя и настърган пресен джинджифил, което аз не направих.
Плодовете авокадо се разполовяват, поставят се в чинийките за сервиране и се пълнят с ядките и с на шайби нарязаните ягоди.
Отгоре се добавя дресинга и се гарнира така кой както може.
Авокадо с люта чушка и ягоди
Драго, страхотна снимка :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани! Горе-долу бива, но ще има и по-хубави. Започвам с най-старите. :)
ОтговорИзтриване