Продукти:
1/2 салата Айсберг
1 чаша кисело мляко
2 яйца
1 скилидка чесън
сол, копър и слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Мда..., сигурно вече някой и преди мен я е правил, но днес седнах и взех че си я измислих набързо самичък.
Всъщност,комбинацийката още преди няколко седмици случайно ми се натрапи, но вие ще бъдете първите на които ще я пошушна.
И така, късаме айсберг-салатата с пръстчета грубо, като се наслаждаваме на онова така изкусително хрускаво пукане.
Подправяме една чаша кисело мляко със сол, копър, чесън и малко слънчогледово олио.
Натрошаваме вътре жълтъците на 2 твърдо сварени яйца и разбъркваме. Нарязваме на ситно белтъците и хвърляме после и тях в кюпа.
Накрая заливаме салатата с готовото дресингче и доволно усмихнато наливаме бавно ракийката.
Яйчна слата с кисело мляко
Много вкусно пишеш- и за сух хляб можеш да накараш човек да му потекат л....те! Кажи само от глад ли изяде буквата в заглавието, или от ракийката?:)))
ОтговорИзтриванеОт бързане да се похваля, но и с толкова букви пак си е вкусна. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Миленка! :)
И както имам "Айсберг" и обичам варени яйца в салатка...
ОтговорИзтриванеКолко ли ракийка може да изпие ?:)
Поздрави, Драго!!!
Точно колкото си жадна Дани. :))
ОтговорИзтриванеНаздраве!
За първи път пиша, макар че не за първи път чета :)
ОтговорИзтриванеПри теб е вкусно и за очите и за небцето, а рецептите са с малко думи, но с много съдържание.
Салатата ми допада много - просто, вкусно и красиво!
Поздрав!
О, радвам се, че ти хареса Lety! :)
ОтговорИзтриванеИ аз се поразходих малко при теб и попаднах наистина в едно незабравимо и изкусително приключение. :)
Благодаря ти много!
Сега ще се виждаме вече и по-често.:)