понеделник, 10 октомври 2011 г.

Топла салата от рукола




Продукти:

Около 300 г рукола
100 г бекон
1 шепа на кубчета нарязан бял хляб
200 г печурки
Зехтин и малко масло

За дресинга:

около 30 мл балсамико
около 20 мл зехтин
2-3 с.л. препечени и счукани орехи, кашу или кедрови ядки
по около една щипка сол, захар и черен пипер



Начин на приготвяне:

Запържваме в малко зехтин грубо накъсаните листове сланинка, крутоните и на четвъртинки нарязаните печурки. Прибавяме маслото и солим леко.

Като се зачервят малко, приятно хвърляме вътре половината от руколата,  разбъркваме бързо и махаме веднага от огъня.

В съда за сервираме поставяме останалата салата, прибавяме отгоре съдържанието на тигана и заливаме с дресинга, който сме приготвили някъде по-горе по следния начин:

Слагаме в едно малко бурканче всички изброени продукти, завиваме плътно капачката и друсаме въодушевено и весело докато се смеси добре всичко.


Това е.

Зная, че снимката не е от най-вкусните, но за това пък салата! И то много! Пак ще се прави.




3 коментара:

  1. Чудесна салатка, много ракия ще изпие:)

    ОтговорИзтриване
  2. С тези гъбки ухае чак у дома;-)
    Много са хубави снимките даже.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Лека вечер и на вас момичета!
    И да не забравите да я опитате!
    Благодаря ви! :)

    ОтговорИзтриване