.
Продукти:
500 г сьомга за супа (главата, перките и гръбнака)
зеленчуци за супа ( целина, моркови, девесил, праз и глава лук)
7-8 зърна черен пипер, 2-3 дафинови листа, сол и 5-6 зърна бахар
2-3 скилидки чесън
3 картофа
по желание една люта чушка
200 мл прясна сметана
Начин на приготвяне:
Разрязваме лука на половина, картофите на четвъртинки и сваряваме около 1л силно рибно бульонче заедно с подправките и зеленчука.
Изваждаме рибата и отделяме само месото, а останалото прецеждаме и съединяваме течното със сметаната. Варим още малко- готово.
Бързо, но вкусно.
Хайде да сърбаме!
Супа от сьомга
Разкошна супичка, драго! От кога не съм правила...
ОтговорИзтриванеИ аз така тези дни;-)
ОтговорИзтриванеИзглежда превъзходно!
Прекрасно предложение, но ще се въздържа:)
ОтговорИзтриванеОбожавам риба и искам да я хапвам, не да сърбам:)
Поднесена е наистина изкушаващо!
Хубава седмица!
Благодаря на момиченцата! :)
ОтговорИзтриванеНаистина си е вкусничка. Другият път ще я пробвам с копър.
ммммммммм изглежда страхотно и аз ще я пробвам при първа възможност, поздрави
ОтговорИзтриванеДа, не се кани дълго. Много е лесна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и от мен. :)
Супата изглежда много ароматна! От известно време се каня да се пробвам бива ли ме в рибените супи... но има някакъв страх в мен, защото ми изглеждат трудни и сложни. Странно, но факт. Като гледам, че тази рецепта е със сметана и си мисля, че няма как да не стане вкусна. От подправките предполагам се слага по малко, а това с копъра пробва ли го?
ОтговорИзтриванеТочно така, няма нещо сготвено със сметана, което да не е вкусно.
ОтговорИзтриванеОпитай я обезателно и то с копър, защото аз едва ли скоро ще се наканя. :)
Благодаря ти!
Трябва да призная, че с всичките тези продукти като сьомга ,
ОтговорИзтриванезеленчуци за супа , целина, моркови, девесил, праз и глава лук,зърна черен пипер, дафинови листа, сол и какви ли не още чудеса, супата изглежда превъзходно. Не съм голям фен на супите от риба, но тази бих я пробвала. Много свежа и с летни цветове е, една истински топла супа за студените зимни вечери, които вече ни чакат.Девесилът винаги придава един по особен вкус на ястията, които много обичам.Благодаря за споделената рецепта и красивите снимки. Надявам се често да споделяте с нас.За колко време става готова ми е интересно?
Привет и много благодаря за приятния коментар!
ОтговорИзтриванеСупичката пасва наистина много добре за това годишно време. Става много бързо и както всички рибени супи се вари само толкова, колкото да омекне мъничко зеленчука. Рибата е до тогава вече готова.
Надявам се, че ти помогнах.
Един усмихнат ден и до скоро!