.
Продукти:
1 патладжан
1 жълта и една червена чушка
2 домата
3 моркова
3-4 картофа
1 глава лук
1 глава чесън
1 люта чушка
1 кафена чашка зехтин
сол, черен пипер, розмарин, майорана
200 мл бяло вино
2-3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Лесно е твърде силно казано. По-скоро е мързеливо и вкусно понеже номера с торбичката си го измислих за да не лъскам след готвене всеки път цялата кухня.
И така, да започнем преди да сме свършили.
Нарязваме патладжаните грубо, а лука и доматите по на четири големи парчета. Слагаме всичко заедно с нарязаните на колелца моркови в една голяма торбичка, добавяме подправките и зехтина, завиваме отвора така, че да остане вътре мъничко въздух и разбъркваме внимателно всичко в нея като в центрофуга.
Изсипваме съдържанието във форма за печене и заливаме със смесеното с меда вино.
Печем на умерена фурна около 2 часа докато се карамелизира.
Идеята с меда ми дойде тъкмо на време и ви я препоръчвам не защото е моя, а понеже се оказа особено вкусна.
Наслука!
Ех, Драго, няма как да не се пробва:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за мързеливата и вкусна рецепта!
Благодаря и аз Краси! :)
ОтговорИзтриванеДраго, едва ли има някой, който да не обича мързеливи и вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеСтрахотно попадение е добавянето на вино и мед!
Поздрави и морски бриз!
Мерси градско!
ОтговорИзтриванеБи ли изпила заради мен на капанчето една бира с пържена цаца? :)
Страхотно! Мерси за идеята:)
ОтговорИзтриванеNull problemo! :)
ОтговорИзтриванеПрисвятват от време на време. :)
Оо, Драго това ще е много, много вкусно! С медено вино и толкова ароматни треви...Ама моите калпазани няма да ми го накусят :( Сега само за мен ли да пускам фурната цели 2 часа :(
ОтговорИзтриванеЕх, що не си по-наблизо :) Ама, ще го направя, защото откак си го пуснал, вече няколко пъти поглеждам!
Големи усмивки за теб, изкусителю! :)
И за това има решение Ирма.
ОтговорИзтриванеМетни вътре едно пиленце и маскирай гювеча като гарнитура.
И агнето сито и вълкът цял, както и обратното май. :)
Благодаря ти!