събота, 24 август 2013 г.

Сладкиш със сливи





Продукти:

500 г пресято пшеничено брашно
1 пакетче суха мая
1 пакетче ванилия
250 мл хладко прясно мляко
75 г стопено и охладен краве масло

2 1/2 кг сини сливи






 Начин на приготвяне:

И пак нещо типично германско. Един лек и сочен сладкиш без който просто едно слънчево късно лято не може. Толкова даже е лесен, че ще се опитам да го събера без много обяснения само в тези няколко изречения.

И така, разбъркваме добре с миксера всички продукти без сливите, а тях самите само с един разрез в страни ги обезкостилкотяваме и им казваме да ни почакат.
Оставяме тестото на топло да втаса, после го разтиламе върху намазана с мазнина и покрита с алуминиево фолио форма, разточваме го отгоре с домоуправителя, подреждаме сливите с разтвора нагоре, изчакваме пак да порасне и печем 20-30 минути при около 200°.

Сега поръсваме само отгоре със захар и го сервираме.

Приятна наслада!




8 коментара:

  1. Те простичките неща са най-прекрасни - и този сладкиш го доказва. Поздрави, Драго! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, и аз това никога няма да се уморя да го повтарям. Благодаря Гери! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Драго,нещо не виждам разтвора за сливите-иначе сладкиша е трепач,нищо ,че е по германски.

    ОтговорИзтриване
  4. Не разбрах Живи. За какъв разтвор питаш?

    ОтговорИзтриване
  5. Прочетох още веднъж и разбрах-с разтвора нагоре, а аз съм прочела с разтвора по-горе.../демек потопени в някакъв разтвор/грешката е в моя телевизор-извинявай ,Драго!

    ОтговорИзтриване
  6. Няма защо Живи.
    Благодаря ти и да ти е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Драго, на дългата дума "запецнах", но сладкишът е неустоим!
    Обичам печени сини сливи :)
    Усмихната събота, градско!

    ОтговорИзтриване
  8. Ха, ха.. да. И аз видях зор докато я измисля, но трябваше защото ми липсваше. :)
    Весела неделя и за теб градско!
    Хубава рецептичка е. Опитай!

    ОтговорИзтриване