събота, 14 септември 2013 г.

Немски тиганици (Pfanekuchen)

.


Продукти за 2 порции:

2 яйца
3 с.л. сахар
1 щипка сол
около 200 мл прясно мляко или газирана вода
 50 мл олио за пърженето
брашно
една шепа сини сливи







Начин на приготвяне:

Ето още една вкусна лесна и бърза рецепта от немските кухни. "Пфанекухен мит пфлаумен" или просто "тиганици" или "пърженки" със сини сливи, ако някой случайно не успява да го прочете или изговори.

Рецептата е толкова лесна, че просто за готвене не може да става и дума. Забъркваме само едно гъсто, но все още течно тесто от посочените продукти по реда на номерата, и пържим в сгорещеното олио. Посоченото количество тук не е особено важно. Това тесто можете до го удължавате с течност и брашно по желание точно толкова, колкото ви е нужно. Прави се по-гъсто от палачинковото, защото трябва да носи и плодовете.
Единственото, което трябва да знаете е, че с прясно мляко стават съвсем мекички, а с минерална вода са по-скоро хрускави.

И така, като се поизпържи малко от едната страна тлъстата палачинка натискаме вътре почистените от костилките сливи и после обръщаме.

Ами това е.

Посипваме отгоре със захар и лапаме.

Да ви е сладко другарчета!






5 коментара:

  1. И си е вкусничко. :)
    5 минутки работа само Зиче. Достатъчно е късо за да се опита.
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за идеята - прекрасно! Мисля, че за един закуско-обяд през уикенда ще си дойде точно на мястото (-:

    ОтговорИзтриване
  3. Май е забравено брашното.

    ОтговорИзтриване