неделя, 4 януари 2015 г.

Бистра телешка супа с джинджифил, сушени гъби и резане

.



Продукти:

400 г телешко месо за варене
1 глава лук обелен и разрязан на две части
1/2 стрък праз
2-3 моркова
1 резен целина
1 шепа сушени гъби (накиснати във вода)
1/2 резене
1 парче джинджифил (около 3-4 см)
сол, черен пипер на зърна и 2-3 листа дафинов лист
2 с.л. рибен или соев сос
магданоз за гарниране








Начин на приготвяне:

Спокойно! Няма сега да ви уча как се вари телешка супа, а само ще ви разкажа набързо как аз този път я забърках. Получи се нещо като бульон с зеленчуци, но за сметка на това е вкусна, полезна и малко по-друга. И така:

Препичаме в тенджерата лука, доливаме 1 1/2 л вода и сваряваме месото без да го режем заедно със солта, дафиновия лист, соевия сос и пипера. Оставяме го да къкри около два часа на слаб огън, а ние от време на време премахваме пяната и подготвяме зеленчуците за малко по-късно.
Тях ги обелваме и режем на големи парчета. Не се притеснявайте, в случая грубото подчертава  само финото в цялото. Затова сега хвърляме всичко заедно с гъбите при мръвката и доваряваме още около 30 минути.

Накрая прецеждаме през най-ситната цедка. Нарязваме месото на удобни за лапане хапки и го връщаме обратно в бульона на топло. Сервираме супичката гарнирана с парченца от зеленчука и малко зелен цват с магданоза.

Да ви е вкусна!




8 коментара:

  1. Кацналото пиперче върху моркова ми е най-любимо:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, то там почти случайно е паднало. ;)
      Мерси Весе!

      Изтриване
  2. Много обичам телешко, точно заради вкусния бульон, който дава това месо ! Чудесна е Драго !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Кайти!
      Така е, и аз го обичам във всичките му видове и често го правя.

      Изтриване
  3. За много години, живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много години Траянка! Чул те господ!
      Това е най-важното!

      Изтриване
  4. Супер! Това е гурме, Драго!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Ирма!
      За това не съм сигурен, но пък е вкусна. :)

      Изтриване