неделя, 21 юни 2015 г.

Телешки стек с чери-домати

.



Продукти:

1-2 телешки стека от бута
250 г чери-домати
1 глава чесън
1-2 главички лук шалот
7-8 маслини
зехтин, сол, мащерка и черен пипер





Начин на приготвяне:

Всъщност, всичко се вижда на снимките, но все пак ще ви напиша едно съчинение по картина, както ни учиха едно време.

Хвърляме зеленчуците във форма за печене. Добавяме подправките, поливаме със зехтина и запичаме всичко за 20 минути на около 182°C във фурната.

Измиваме и подсушаваме мръвките много добре за да не ни пръскат след това по носа като ги обръщаме. Ръсим със сол и грубо счукан черен пипер и или ги пържим на най-силния огън в тигана, или ги печем на грила от всяка страна по 2-3 минути. Слагаме ги при зеленчука и допичаме всичко още 5-10 минути.

Ами това е. Бързо, но затова пък истински вкусно.

Наздраве и да ви е сладко!




6 коментара: