сряда, 2 септември 2015 г.

Пица с морски дарове и горски гъби

.



Продукти за две пици:

За тестото
  • 200 мл вода
  • 400 г брашно
  • 4 с.л. зехтин
  • 3/4 ч.л. сол
  • 3/4 ч.л. захар
  • 30 г прясна мая за хляб
Освен това
  • 1/2 малка консерва обелени и нарязани домати
  • щипка риган и черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/4 скилидка ситно нарязан чесън
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал или 4 топчета моцарела
  • 200-300 г пресни или бавно размразени и добре отцедени морски дарове
  • 3-4 горски гъби
  •  риган и, или босилек за поръсване





Начин на приготвяне:

Омесваме тестото добре и го оставяме на маята да свърши по-важната работа. Като се удвои количеството оформяме пиците и ги намазваме пестеливо с доматения сос, който вече сме овкусили с риган и черен пипер и разбъркали със зехтина.
Поръсваме с кашкавал или покриваме с тънко нарязана моцарела, а най-отгоре разхвърляме гъбите и морските плодове за да виждаме после какво си слагаме в устата.
Добавяме на тънки люспички нарязан чесън и печем до готовност в предварително загрята фурна на 225°С.
Изваждаме, порсваме с риган и отваряме бирата.

Наздраве и да ви е сладко!




4 коментара:

  1. Ох, думи нямам за това бижу! Изкусител невъзможен, голяма прегръдка и двойни целувки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Еви! И за вас също! :)

      Изтриване
    2. Изглежда прекрасно ! С какъв апарат заснемате снимките си ? :)

      Изтриване
    3. Благодаря ти много!
      Ето с този:
      http://www.olympus.de/site/de/c/cameras/pen_cameras/pen/e_pl5/index.html

      Изтриване