петък, 19 октомври 2018 г.

Свински врат с ябълки и зеленчуци

.



Продукти за 4 порции:

около 800 г свински врат нарязан на едри парчета
3-4 с.л. олио
2 глави лук нарязани на четвъртини
2 средно големи моркова
500 г картофи
2 червени необелени ябълки, почистени и нарязани на четвъртини
сол и черен пипер пипер
200 мл зеленчуков бульон
сушен  риган






Начин на приготвяне:

 Запържваме месото в олиото. Хвърляме вътре ябълките и зеленчуците. Разбъркваме сръчно и бутаме бързо във фурната. Печем на 181°С. След първите 30 минути заливаме с бульона и печем около час, като последните 30 минути допичаме под капака. Поръсваме с риган и сервираме веднага.

Готово. Бързо и вкусно като за най-гладни.

Да ви е сладко

 Н

Няма коментари:

Публикуване на коментар