сряда, 8 септември 2010 г.

Пица хлебчета




Продукти:

  • 200 мл вода
  • 400 г брашно
  • 4 с.л. зехтин
  • 3/4 ч.л. сол
  • 3/4 ч.л. захар
  • 30 г прясна мая за хляб


Начин на приготвяне:


Нищо особено. Точно както се правят и българските питки, но все пак:

Маята се разбърква със захарта, щипка брашно и няколко капки вода, и се оставя 10-15 мин на топло.
Разбива се след това много добре с миксера заедно с всички останали продукти и се оставя наново на топло за да порастне.

Правят се малки топчета (по-малки от орех), оставят се пак да си вземат малко въздух и се пекат в умерена фурна докато заприличат малко на хлебчета.

Сега идва ред на разядката, която се прави всъщност много по-рано.



Масло с подправки





Около 150 г топло меко масло се разбърква добре със следните за предпочитане свежи подправки:

  • Магданоз, риган, базилик, сол, чер пипер, копър и една лъжичка лимонов сок.
  • Schnittlauch (Шнитлаух- превода не ми е известен) или 1-2 стръка много ситно нарязан зелен лук и на края най-важното:
  • 2 скилидки скълцан чесън.

Разбира се може и 4 или даже още повече, но за последствията не искам да съм отговорен. Нека всеки за себе си да вземе това решение според обстоятелствата така, както може.

Приятно дъхащи топли хлебчета с пикантния вкус на свежи подправки!

Добър апетит и да ви е сладко!




Пица хлебчета

3 коментара:

  1. Ох, че са апетитни :)
    И така предизвикателно ми намигат,
    а аз от вчера на обед съм на лунна диета :))
    Ще ги опитам на всяка цена!
    Поздрави Драго!

    ОтговорИзтриване
  2. :) Каква е тази лунна диета Дани? Само по тъмно ли може? :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, разсмя ме :)
    За първи път се хванах !
    По време на пълнолуние/новолуние 24 часа пиеш само течности: вода, кафе, чай/без подсладител, фреш :)
    И понеже този път започна на 8-ми в 13.3о, та затова!
    Добре, че снощи бях на театър и се прибрах късничко, изпих две чаши вода и легнах!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване