Продукти:
- 200 мл вода
- 400 г брашно
- 4 с.л. зехтин
- 3/4 ч.л. сол
- 3/4 ч.л. захар
- 30 г прясна мая за хляб
Начин на приготвяне:
Нищо особено. Точно както се правят и българските питки, но все пак:
Маята се разбърква със захарта, щипка брашно и няколко капки вода, и се оставя 10-15 мин на топло.
Разбива се след това много добре с миксера заедно с всички останали продукти и се оставя наново на топло за да порастне.
Правят се малки топчета (по-малки от орех), оставят се пак да си вземат малко въздух и се пекат в умерена фурна докато заприличат малко на хлебчета.
Сега идва ред на разядката, която се прави всъщност много по-рано.
Масло с подправки
Около 150 г топло меко масло се разбърква добре със следните за предпочитане свежи подправки:
- Магданоз, риган, базилик, сол, чер пипер, копър и една лъжичка лимонов сок.
- Schnittlauch (Шнитлаух- превода не ми е известен) или 1-2 стръка много ситно нарязан зелен лук и на края най-важното:
- 2 скилидки скълцан чесън.
Разбира се може и 4 или даже още повече, но за последствията не искам да съм отговорен. Нека всеки за себе си да вземе това решение според обстоятелствата така, както може.
Приятно дъхащи топли хлебчета с пикантния вкус на свежи подправки!
Добър апетит и да ви е сладко!
Пица хлебчета
Ох, че са апетитни :)
ОтговорИзтриванеИ така предизвикателно ми намигат,
а аз от вчера на обед съм на лунна диета :))
Ще ги опитам на всяка цена!
Поздрави Драго!
:) Каква е тази лунна диета Дани? Само по тъмно ли може? :)
ОтговорИзтриванеОх, разсмя ме :)
ОтговорИзтриванеЗа първи път се хванах !
По време на пълнолуние/новолуние 24 часа пиеш само течности: вода, кафе, чай/без подсладител, фреш :)
И понеже този път започна на 8-ми в 13.3о, та затова!
Добре, че снощи бях на театър и се прибрах късничко, изпих две чаши вода и легнах!
Поздрави!