неделя, 17 октомври 2010 г.

Пържени бебета-октоподи



Продукти:

   Млади октоподи или калмари

    1-2 скилидки чесън

    Зехтин

    Сол

    Риган

    Сокът на един лимон




Начин на приготвяне:
 
 1. Бланшираме бебетата във вряща вода, докато се понадуят.




2. Изваждаме ги, оставяме ги да изпръхнат и ги нарязваме с любов на удобни за мезене парченца.







 3. Запържваме ги в малко сгорещен зехтин, солим, добавяме едно идивидуално изпробвано количество ситно нарязан чесън, заливаме с лимонов сок и махаме от котлона.  Прибавяме риган без да ни се свиди, разбъркваме и готово.



 А сега наздраве!


Октопод пържен

3 коментара:

  1. Наздраве, Драго, и да ти е сладко!
    След като си го рязал с толкова любов!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Усмихната седмица Дани! :))

    Ти май взе, че ни позабрави. ;)

    Да не се наложи пак да се регистрираш докато се престрашиш да ни зарадваш отново с тези твои така необичайни, и така вкусни креации?!

    ОтговорИзтриване
  3. Изобщо не съм ви забравила, Драго :)
    То за забравяне ли сте?
    Просто забравям, за което моля за изинение, да ги кача тези "така необичайни и вкусни креации" :)
    Надявам се, че си добре!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване