неделя, 17 октомври 2010 г.

Октопод пържен



Продукти:
  • Октоподи или калмари
  • 1-2 скилитки чесън
  • Зехтин
  • Сол
  • Риган
  • Един лимон



Начин на приготвяне:
 
 1. Млади октоподи или калмари потапяме във вряща вода за 5 секунди. Големи животни се варят 5 мин. но в никакъв случай по-дълго, защото отново стават твърди.




2. Изваждаме ги и ги нарязваме с любов на удобни за замезване парченца.







 3. Запържваме леко в малко сгорещен зехтин заедно с едно идивидуално изпробвано количество ситно нарязан чесън. Прибавяме риган, изстискваме лимона, солим, разбъркваме - готово!



 А сега наздраве!


Октопод пържен

3 коментара:

  1. Наздраве, Драго, и да ти е сладко!
    След като си го рязал с толкова любов!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Усмихната седмица Дани! :))

    Ти май взе, че ни позабрави. ;)

    Да не се наложи пак да се регистрираш докато се престрашиш да ни зарадваш отново с тези твои така необичайни, и така вкусни креации?!

    ОтговорИзтриване
  3. Изобщо не съм ви забравила, Драго :)
    То за забравяне ли сте?
    Просто забравям, за което моля за изинение, да ги кача тези "така необичайни и вкусни креации" :)
    Надявам се, че си добре!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване