неделя, 17 октомври 2010 г.

Пълнена скумрия с горчица




Продукти:
  • 2 изчистени, измити и подсушени скумрий
  • 1 кафена чашка ( около 30-40 гр ) чер пипер на зърна
  • 100 гр люта горчица


Начин на приготвяне:

Пипера се начуква грубо в едно хаванче и се смесва добре с горчицата.
Рибата се нарязва напряко през гърба на резанчета, но без да се отделят напълно така че в долната си част да останат свързани.
Разтварят се леко, пълнят се със сместа, и се притискат отново едно в друго.
Рибата се поставя в тавичка и се пече при 225°С около 20-30 минутки.
После изглежда като по-горе на снимката, но най-хубавото идва след първата хапка !!!

 Пълнена скумрия с горчица

Няма коментари:

Публикуване на коментар