вторник, 16 ноември 2010 г.

Капучино от гъби





Продукти:

  • 800 г гъби
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 2 скилидки ситно нарязан чесън
  • 1 глава лук нарязана на кубчета
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 2 филийки хрускаво изпечен тост
  • 200 г сметана
  • 2 яйца



Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват с кърпа или четчица или пък с кой какво намери. Само моля ви, не се престаравайте и в никакъв случай не ги мийте защото ще си изгубят вкуса, а после ще трябва да ги ядете.

Аз купих печурки и пачи крак. По-големите ги нарязах, а за по-мъничките ми дожаля и ги оставих цели.

Така.

Сега подгряваме зехтина в тигана и стопяваме вътре маслото.

Хвърляме гъбите вътре и ги запържваме на много силен огън като ги подхвърляме с чалъм нагоре от време на време.

След това добавяме лука и чесъна. Ръсим със сол и черен пипер, разбъркваме с магданоза и изсипваме всичко в големи кафени чаши за гладни.

Изрязваме от препечените филийки кръгли капачета и похлупваме с тях творението.

Накрая овкусяваме сметаната със сол и пипер и я изсипваме по равно върху хляба.

Чукваме внимателно по едно яйце отгоре и затваряме това удоволствие за около 8-10 минутки при 180°С във фурната докато се стегне малко белтъка.

Сервираме горещо и сърбаме.

Това е.


Капучино от гъби

8 коментара:

  1. Драго, много ми допада това капучино от гъби. И не е трудно за приготвяне. А снимката е толкова апетитна, че няма да мога да удържа дълго и ще трябва да го направя.
    Имам нещо за теб и ще се радвам, ако си го вземеш.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Тони! Как ме намери? :)

    Обезателно ще си взема нещото само, че другата седмица като се върна в къщи.

    Чудно блогче си имаш! Истинско удоволствие е да се разходиш в него. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, Драго!
    Е, и аз те намерих:)
    Тук ще ми е много по-лесно да те чета!
    Знам го това капучино - чудесно е.

    ОтговорИзтриване
  4. Я виж ти! И едно Весе дори ме намери. Здрасти! :)
    Аз обаче не мога да се похваля със същото и за тебе. В инфото ти няма линк към твоето блогче. Помагай! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ааа, Драго, ако си решил да се криеш, ще трябва да се постараеш повече :)))
    Поздрави с пожелание за хубав неделен ден :)

    ОтговорИзтриване
  6. Край, напълно ме разконспирираха вече! А аз си мислих, че ще успея да кача тайно всички стари рецепти. :)

    Здравей и тук Тони! Една широко усмихната неделя и на тебе! :))

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте! Много апетитно капучино! Ако може един бърз въпрос... Сметаната готварска течна или заквасена?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много! Наистина е вкусничко.
      Има само два вида сметана: прясна, която е течна и заквасена, която е гъста като кисело мляко. Тази е прясна или просто сметана. Надявам се, че ти помогнах анонимен.

      Изтриване