неделя, 24 октомври 2010 г.

Фламбирани банани




 Продукти:
  • 50гр. масло или маргарин
  • 50 гр. мед или захар
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 СЛ ром (54% алкохол)
  • 4-5 банана
  • 3 СЛ ром



Начин на приготвяне:

Стопяваме на слаб огън първите 5 посочени продукта докато се получи едно гъсто, лепнещо сосче.

Прибавяме бананите и ги оставяме за 5 минути самички. После ги обръщаме и изчакваме още 5.

Накрая ги заливаме с 3 лъжици ром и драскаме клечката.




Като се нарадваме на огъня, ги поставяме в чинийки и гарнираме със сладолед и малко тропически плодове консерва.

Сосчето е също много вкусно и за да няма сърдити разпределяме и него на всички по равно.

Да ви е сладко! На мен вече ми беше.




 Фламбирани банани

1 коментар:

  1. Благодаря ти за коментара Fuat Gencal !

    Както и за тези вкусни kurabiye!
    Турската кухня е световно известна със своите изкусителни сладости. Дано остане скоро време да и обърна заслуженото внимание.

    Поздрави от Германия! :)

    ОтговорИзтриване