Продукти за 4 порции:
2 яйца
80г кварк
вътрешността на 1/2 ванилова шушулка
70г захар, 1 ч.л. брашно
1 ч.л. какао на прах
4 ч.л. течен горчив шоколад
4-5 шушулки кардамом (смляни)
масло и захар за намазване и поръсване на 4 формички за суфле
Начин на приготвяне:
Подгряваме фурната с долния реотан на 250°С. Намазваме формичките с масло, поръсваме ги със захарта и ги оставяме да ни чакат готови.
Белтъците превръщаме на бял пухкав сняг, а жълтъците смесваме с всичко останало. Съединяваме после двете маси една с друга внимателно и за да няма сърдити изсипваме кремчето в 4 чашки по равно.
Поставяме ги в една тавичка с около 1см гореща вода и печем на най-долната скара. След около 5 минутки ги проверяваме и ако сметнем за нужно ги завиваме с един лист алуминиево фолио, и печем до готовност още 6-7 минути.
Ами това е. Хапвайте докато още е топло.
Едно бързо сладичко удоволствие, което е почти готово още преди да си почнал да готвиш.
Шоколадово суфле с кардамом
Привет :)
ОтговорИзтриванеИзглежда и звучи чудесно...обаче какво е "кварк"?
Неприлично вкусно и красиво сладко предложение, на което едва ли има някой, който да му устои! :)
ОтговорИзтриванеТолкова нежно и въздушно изглежда .. мммм....
ОтговорИзтриванеМай ще го спретна с Рикотка! Мерси!
Да, бързото Йоли вече ти отговори Мария.:) Кварка както рикотата са вид много вина извара. Не го прави моля те с българска, защото няма да стане.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момиченца!
Опитайте го наистина. Лесно е и си заслужава.:)
Перфектно изглежда и толкова вкусно!
ОтговорИзтриванеХей Диди! Каква изненада!!! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :))
И тук да се похваля с прелестното суфленце.Направих го с квасена сметана,вместо с кварк или рикота.Стана повече от прелестно.Е,разбира се направих двойна доза,че с 2 яйца за кой по-напред?И няма ни едно ... днес пак ще правя.Мерс,мерси,мерсиии !!!!
ОтговорИзтриванеТака ме зарадва пак Йоли такова! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!!!!