събота, 8 януари 2011 г.

Пури с шоколад и банани




Продукти:

3 до 5 банана според големината
50 г тъмен шоколадов кувертюр
1 пакет готови кори за баница
масло и захар




Начин на приготвяне:

Поставяме бананчето и натрошения шоколад в единият край на корите, поръсваме ги с малко масло и ги навиваме на една дебела пура.

Притискаме краищата за да не изтече пълнежа като му стане горещо, намазваме ги целите с разтопено масло и ги овалваме целите без да ни се свиди обилно в захар.

Печем при 220°С около 15-20 минутки или поне до тогава, докато ни хареса загара.


Да ви е сладко!






Пури с шоколад и банани

3 коментара:

  1. Имам въпрос: Всички кори едновременно ли се навиват или една по една?

    ОтговорИзтриване
  2. Hi Funky,

    Йоли ми каза преди, че с българските кори е най-добре, ако се слепят 3-4 с малко разтопено масло, но аз живея в Германия и ги направих съответно с немски.
    Те са около 3 мм дебели и съвсем меки, така че от този трик просто нямаше нужда.
    Опитай и ще видиш, но мога да гарантирам, че при всички случаи ще е вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Драго, :)

    мерси за бързия отговор ... със сигурност ще опитам :)

    ОтговорИзтриване