Продукти:
150г бишкоти
3 с.л какао на прах с кардамон
100 мл прясно мляко
3 с.л. бадемов ликьор или бренди ароматизирано с не повече от един дъх бадемова есенция
плодовете от един ябълков компот
1 щипка канела
около 16 топки ванилен сладолед
още малко какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Налагаме дъното на една малка формичка (около 22х21см) с бишкоти.
Разбъркваме добре млякото с какаото и ликьора, и поливаме равномерно отгоре.
Нареждаме после в правилни редички плодовете и ги поръсваме фино с канела.
Като последен пласт поставяме сладоледа и отново поръсваме, но този път с какао.
Така, сега не се чудете много на снимката по-горе, защото моето "тирамису" го порционирах малко по-индивидуално.
Вкуса не се променя чрез това много, но за това пък мисля, че окото е мъничко по-доволно.
Забележка:
Рецептичката я откраднах от една рекламна книжка на Nescafé и я поизмених, но съвсем малко.
Бързо, лесно и наистина вкусно! Опитайте и никак няма да съжалявате!
Сладоледено тирамису
Няма коментари:
Публикуване на коментар