вторник, 25 януари 2011 г.

Свинска кавърма




Продукти:

* 750 гр. пъстро свинско месо
* 2 с.л. свинска мас
* 2 стръка праз
* 2 глави лук
* 1 червена и 1 зелена чушка
* 50 мл. червено вино
* 1 с.л. доматено пюре
* 1 малка консерва гъби
* чубрица, сминдух, бахар, ким, няколко дафинови листа, чарен и червен пипер , сол




Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки, леко запържваме в маста и после го изваждаме.

В същатата мазнина слагаме гъбите и нарязаните на едро кромит лук и праз.

Пържим още малко, прибавяме черният и червен пипер, а после и чушките. Разбъркваме бързо и изсипваме разбитото с 1-2 с.л. вода доматено пюре.

Връщаме месото, добавяме виното и разбъркваме докато спре да ни боде в носа алкохола.

Сега добавяме гореща вода, колкото да се покрие и оставяме да къкри бавно около 30-40 мин. на слаб огън.

Подправяме на вкус, разпределяме в 2-3 гювечета и запичаме във фурната при 220°C.

 




 Свинска кавърма

Няма коментари:

Публикуване на коментар