вторник, 15 февруари 2011 г.

Бързата паеля на Цани




Продукти:

500 г изчистени морски дарове като миди, скариди, калмари, раци, октоподи и т.н.т.
1/4 кг. филирана риба нарязана на кубчета
1 ч.ч. кръглозърнест ориз
1 голяма глава лук и 1 скилидка чесън (ситно накълцани)
2 1/2 ч.ч. рибен фонд или булъона получен при варенето на мидите
1/2 ч. л. чер пипер
2 щипки сафран
сол на вкус
4 с.л. зехтин
1 лимон




Начин на приготвяне:

Оригиналната рецепта на Цани ще намерите тук, а аз ще се опитам сега да я предам само с няколко думи.
И така... запържваме чесъна, черния пипер и лука в мазнината. Разбъркваме вътре ориза до леко прозрачно, прибавяме морските плодове и рибата, и заливаме всичко с бульона.
Солим, оцветяваме със сафрана и варим под капак на тих огън около 15-20 минути.
Накрая сваляме от котлона, нахвърляме отгоре нарязания лимон и я оставяме похлупена още 10 минути да си отдъхне.




Това е.

Бързо, лесно и вкусно.
Благодаря Цани! :)


Бързата паеля на Цани

4 коментара:

  1. Е как да не се гордея с нея? И с теб? Страхотна леля имам и страхотен приятел!

    ОтговорИзтриване
  2. И ние си се гордеем с теб Вкусно! :)
    Много, много даже!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам паеля! Благодаря и на теб и на Цани за вкусната рецепта!

    ОтговорИзтриване