Продукти:
рибки според броя на гладните
За 4 човека например:
80-100 г сланина
100-150 г морски дарове (миди, скариди & Co)
1 малка консерва печурки (170г) или пък пресни
1 глава лук
1 стрък зелен лук
1 скилидка чесън
Сол, черен пипер, розмарин
лимон и брашно колкото трябва
Начин на приготвяне:
Бързо и лесно.
Като начало изстискваме върху рибката обилно лимона и я поръсваме със солта и пипера.
Нарязваме после сланинката на малки симпатични парченца и я пържим на по-силен огън до онова познатото златисто и хрупкаво.
Изваждаме сочните кубчета пръжки, а в мазнината слагаме рибката оваляна леко в брашното. Пържим и нея заедно с клончета розмарин от двете страни до кафяво-златисто и веднага я слагаме в предварително загрятата фурна за да ни чака на топло.
Сега хвърляме гъбите в тигана. Разбъркваме малко и ги изваждаме. Същото правим и с морските дарове, както накрая с чесъна и лука нарязан наполовина на кубчета, а другата половина на тънки филийки.
Разбъркваме сега всичко заедно с пръжките докато все още е топло като прибавяме и зеления лук нарязан на ситно и без всякаква обработка.
Солим, ръсим с пипера на вкус и поднасяме като гарнитурка. Към цялата картина пасват добре и няколко варени картофа.
Да ви е вкусна!
Писия с морски дарове и сланина
Няма коментари:
Публикуване на коментар