четвъртък, 9 юни 2011 г.

Оризова супа с гарнели

  Тази и още две други мои рецептати ще намерие и в новото юнско издание на списание "Меню", както и в тяхната интернетстраница. Благодаря Веселина! На теб и на всички в Редакцията. Щастлив съм. Горд съм ужасно и още по-благодарен!
Ами това е. Похвалих се вече. Четете нататък. :)





Продукти за 4 порции:

2 с.л. масло
10 ситно нарязани шалоти
250мл. бяло вино
500 мл. рибен фонд или бульон
60 гр. ориз
2 с.л. доматено пюре
500 гр. сварени и изчистени гарнели
300 мл. прясна сметана
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кайен пипер
1 щипка индийско орехче
1 портокалово резанче 




Начин на приготвяне:

Като начало запържваме леко в маслото шалотите, а след малко добавяме и пюрето. Мисля, че поне 50 % от готвенето е бъркане така, че продължаваме и тука с него. Гасим после с виното и го оставяме около 5-10 минутки тихичко да покъкри.

Прибавяме сол, ръсим със замах достатъчно от кайена, изсипваме вътре ориза, похлупваме и варим пак около 25 минути.

Сега  идва ред на гарнелите. Слагаме половината от тях вътре и пюрираме всичко на каша с електрическия пасатор.

После прибавяме рибния фонд и пак варим, и пак бъркаме. След около 5 минути прибавяме и сметаната, пускаме вътре и останалите гарнели да плуват, настъргваме орехчето и изцеждаме портокала.

Варим още 5-10 минутки, а след това опитваме, сърбаме и докато подсмърчаме се чудим колко добри сме били, а никой не го знае.

Е, нали ни е сладко! :)



Оризова супа с гарнели

3 коментара:

  1. Страхотно слънце е това. Невероятна супа!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ауу каква красота! И като рецепта, и като снимки, всичко е перфектно!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Йоли!

    И на теб Лулу! :)

    ОтговорИзтриване