Продукти за 4 порции:
1 малка връзка див лук
4 яйца
морска сол
около 100 мл прясна сладка сметана
4 с.л. крем фреш, крема или пък настърган кашкавал
меко масло за формичките
Начин на приготвяне:
Първо подгряваме на 180° фурната, намазваме формичките за печене обилно с маслото, кипваме около 1 л вода някъде и нарязваме дивия лук на къси свежи тръбички.
ОК, толкова за подготовката. А ето ви и приготвянето в едно изречение с няколко думи:
Слагаме на дъното крем фреша или кремата, прибавяме леко разбитите белтъци, поставяме отгоре цели жълтъците, поръсваме много щедро с лука, солим и заливаме всичко с прясна сметана. Печем всичко на водна баня около 10-15 минути.
Ами това е. Бързо и лесно, но за това пък незабравимо и вкусно!
Една супа-аламинутка или по-скоро една мъничка лятна серенада.
Да ни сладка! :)
PS.
Ако използвате кашкавал или пък, ако намерите случайно в хладилника малко от френския "Gruyère", то сложете го моля ви най-отгоре и наблюдавайте как се топи и превръща във вкусна коричка. :)
Френска супа с яйца
Представям си едно ароматно рохко яйце, каквото обожавам:)
ОтговорИзтриванеДраго прекрасно поднесено!
Поздрави!
Да, много рохкавичко си беше даже и става за отрицателно време. Опитай.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отзива Дани! :)
Не съм виждала подобна супа, а е направо очарователна! Не се и съмнявам, че ще бъде много, много вкусна.
ОтговорИзтриванеДраго, просто не знам откъде ги измъкваш тези невероятни рецепти!
Аплодисменти!
Привет Lety,
ОтговорИзтриванекакто е известно приятели по вкус няма, но пък при тази "сложност" на изпълнение един опит от любопитство определено си заслужава.
Хайде пробвай и ела да разкажеш.:)
Благодаря ти!
Изглежда чудесно! В компанията на този слънчоглед - още повече. Като снимка на лятото в кухнята;)
ОтговорИзтриванеЗдравей Марта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
Много силно ми предизвика любопитството с тази рецепта,изглежда изкушаващо,но защо супа?По-скоро си го представям като някакъв вариант на суфле или огретен.
ОтговорИзтриванеМоже ли повече подробности за косистенцията,Драго!
Благодаря ти за интереса Елексир!
ОтговорИзтриванеСупичката наистина изглежда като суфле. Питаха ме вече и други, но тя си е течна. Това, което я кара да изглежда така е препеченото каймаче от сметаната и крем-фреша.
В другата чашка се показваше малко отготе и рохкавото жълтъче т.е. така, както трябва да бъде, но снимката не се получи и не ви я показах.
Опитай с кашкавал Елексир, като го настържеш отгоре. От количеството му ще зависи и гъстотата така, че си я направи точно такава каквато ще ти хареса. Стискам ти палци! :)
Драго,аз така,както си ги представям продуктите,разпределени в тези 4 купички,не ми се струва да остане много течно.Нали течността идва единствено от сметаната,която ще се падне по 25 мл. в купичка?
ОтговорИзтриванеНе че е чак толкова важно,просто исках да си го представя по-подробно!
Тъкмо с тази рецепта ще си тествам новите купички !
Поздрави и спорен ден!
Предполагам, че недоразумението идва от това, че аз използвам прясна сладка сметана, която е съвсем течна. Не съм виждал в България още такава и може би за това се разминаваме с представите някъде. Но няма значение, защото скоро ще ми разкажеш как е станала. Един усмихнат ден и за тебе! :)
ОтговорИзтриванеМного добро!
ОтговорИзтриванеЗдравей Denissa! :)
ОтговорИзтриване