Продукти:
около 100 г черни маслини без костилките
1-2 скилидки чесън
5 филенца аншуа
30 г каперси (1/2 бурканче)
4-5 с.л. зехтин
1 с.л. мащерка (няколко клончета)
черен пипер и малко сок от лимон
Начин на приготвяне:
Ами то всичко ясно се вижда на снимките, но все пак да ви разкажа:
Нарязваме грубо продуктите и ги пасираме със зехтина докато станат на паста, песто или кой както му казва. Прибавяме после черен пипер и лимонче според вкуса ни, и поръсваме всичко това много обилно с мащерката за да ухае.
Ами това е.
Една весела френска разядка.
Опитайте с препечен хляб или чабата!
Ще ви е сладка! :)
Тапенаде
Няма коментари:
Публикуване на коментар